Autor: FinanceEstonia • 1. november 2023

Raport: paljude Eesti fintech sektori ettevõtete ees seisab küsimus, kas ja miks jätta peakontor Eestisse

TalTechi ja FinanceEstonia koostöös värskelt valminud raporti andmetel tegutseb Eestis 264 fintech ettevõtet, mida on kahe aasta taguse ajaga võrreldes ligi veerandi võrra rohkem, teatas FinanceEstonia. Sektori ettevõtete varade maht ulatub 2,24 miljardi ning puhaskasum 136 miljoni euroni.
Taamal Tea Building´u kuuendal korrusel Londonis asub Wise´i peakontor.
Foto: Liis Treimann

TalTechi majandusanalüüsi ja rahanduse instituudi kaasprofessori ning uurimismeeskonna juhi Laivi Laidroo sõnul on Eesti fintechi sektor noor ja arenev. “Ettevõtete jaoks on jätkuvalt keskne küsimus, kuidas liikuda välisturgudele. Kui 72% fintechidest on täna juba rahvusvahelised, siis 28% tegutsevad vaid Eestis. Ühel hetkel ootab ilmselt neidki ees otsus välisturgudele laienemisest. Sellega kaasnevad uued küsimused, näiteks miks ja kui kaua oma peakontorit Eestis hoida,“ kirjeldab Laidroo.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077