Autor: Finantsuudised.ee • 19. detsember 2023

Eesti eraisikute maksehäirete värske analüüs: võlgade summa kasvab, võlgnike arv (veel?) mitte

Võlgnike jagunemine maakondade lõikes.
Foto: AFG
Võlgnike arv oluliselt ei kasva, kuid võlasummad suurenevad drastiliselt, näitas uuring, mille viisid novembris läbi Aktiva Finance Group, mis teostab isikute krediidivõimelisuse hindamist ning ületähtaegse krediidiportfelli haldamist läbi OÜ Krediidiregister ja OÜ Julianus Inkasso.

„Huvitav on seekordse majanduskriisi juures see, et kõik tunnetavad probleeme, kuid eraldi võttes ühegi krediidiandja võlglaste arv väga märgatavalt ei kasva ning võlgade kasv toimub väga hajutatult,“ kommenteerib Aktiva Finance. „Võrreldes kevadega on võlglaste arv kasvanud vaid 1500 inimese võrra. Kokku on inimestel 224 000 aktiivset võlga, mida tuleb teenindada ning nende võlgade kogusumma on kasvanud 280 miljonilt 370 miljonini. Keskmine võlasumma on tõusnud poole aastaga 3600 euro pealt 4400 euroni.“

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077