Autor: Finantsuudised.ee • 24. aprill 2024

Luminor: Leedu näitab tänavu Eesti ja Läti ees Baltikumi tugevaimat majanduskasvu

Luminori kevadise majandusprognoosi kohaselt on pärast kesist 2023. aastat majandustingimused Balti riikides käesoleval aastal paranemas. Kõige kiiremini kasvab Leedu majandus ning kasvu on oodata ka Lätis. Ehkki aasta lõpus pöördub SKT tõusule ka Eestis, jääb meie majandus aasta kokkuvõttes siiski miinuspoolele.
<strong >Luminori Balti riikide majandusväljavaate põhistatistika</strong>

Luminori peaökonomisti Lenno Uusküla sõnul oli 2023. aasta SKP kasvumäär kõigis kolmes riigis kobarkriisist tulenevalt potentsiaalist väiksem – Läti ja Leedu majandused langesid 2023. aastal 2022. aastaga võrreldes 0,3%, Eesti majandus aga 3,1%.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077