Autor: Tõnu Mertsina • 10. juuni 2024

Tõnu Mertsina: pööre paremusele. Aprillis vähenes Eesti päritolu kaupade eksport ainult 1%

Aprillis suurenes kaupade eksport Eestist aastases võrdluses 3%. Selle taga oli mineraalsete toodete väljaveo suurenemine ja tugevam reekspordi kasv. Eesti päritolu kaupade eksport vähenes küll 1%, kuid ka see näitas varasema tugeva languse kiiret taandumist.
Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina
Foto: Raul Mee

Viimati nägime sellest paremat tulemust 2022. aasta oktoobris, mil väljavedu kasvas protsendi võrra. Esialgsete arvestuste järgi kasvas eksport aastases võrdluses püsivhindades (ehk ekspordihinna muutuse mõju arvestamata) aprillis kasvas.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077