Autor: Villu Zirnask • 30. detsember 2019

Kas ettevõtete aruandlus vajab kultuurišokki?

Pealkirjas esitatud küsimus on nõustamisfirmas EY koostatud finantsarvestuse 2019. aasta uuringuraporti pealkiri („Does corporate reporting need a culture shock?“). Küsimus tõstatus sellest, et 74% umbes tuhandest suurfirmade finantsjuhtidest ja finantskontrolleritest, keda uuringu raames küsitleti, ütles, et investorid tahavad neilt saada üha enam mittefinantsinfot.
Villu Zirnask
Foto: Urmas Kamdron

Mitme alateema puhul (visioon ja eesmärk, inimkapital, bränd) väitsid paljud, et see info on ettevõttel aastaaruandes olemas, aga näiteks ettevõtte kultuuri puudutava info kohta ütles seda vaid 39%. Ettevõtte kultuuri osas on lõhe info nõudluse ja pakkumise vahel kõige suurem. Ühest küljest: milliste mõõdikute abil ettevõtte kultuuri iseloomustada? Teisest küljest: just kiivas kultuur on tihtipeale andnud ettevõtete börsiväärtustele ootamatuid kabelimatse ja mõistagi sooviks iga investor selle riski suurusest paremini teadlik olla.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Marge AasalaidFinantsuudised.ee juhtTel: 52 80 443
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077