Autor: Kristo Krumm • 19. oktoober 2020

Miks mitte kehtestada regressiivne tulumaks?

Ettevõtja ja koolitaja Kristo Krumm
Foto: erakogu
Meenub, et kui ametisse astus hetkel Jüri Ratase esimene valitsus, hakati kohe ka arutlema maksusüsteemi laiema muutmise üle. Igati mõistlik ja tervitatav idee. Meie väikeses riigis ja väikese majandusega keskkonnas on maksude muutmine kordades lihtsam kui suurtes ja kohmakates riikides, kirjutab ettevõtja ja koolitaja Kristo Krumm.

Ideid mõningaid ikka liikus, peamiselt küll uute maksude kehtestamise ja olemasolevate kohandamise kohta. Üht-teist on ka ära tehtud, näiteks see nn astmeline tulumaksu vaba summa kehtestamine ja muidugi see trall aktsiiside üle, kuid sisuline ja laiem debatt on jäänud toppama. Eks oma süü ole nii koroonakriisil kui ka valitsuse sisemistes vastuoludes, kuid mõtteid ja ideid tuleviku üle võiks siiski jätkata.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077