Autor: Villu Zirnask • 16. detsember 2020

Varjatud nõudlus heade, aga odavate raamatupidajate järele

Villu Zirnask
Tallinna Tehnikaülikooli värskest mõjuanalüüsist majandusaasta aruannete mitte esitamise kohta tuli välja, et Eesti ettevõtjatel on puudus raamatupidamisalastest teadmistest ja oskustest. Ilmnes ka, et sageli puudus aruandega hilinenud ettevõtetel ja MTÜdel raamatupidamisteadmistega töötaja või raamatupidamisteenuse pakkuja või esines sellega probleeme.

Töötukassa tööjõuvajaduse baromeeter seevastu näitab oktoobrikuu seisuga, et järgmise 12 kuu jooksul suuremas osas Eestist nõudlus raamatupidajate järele ei muutu, Lääne-Virumaal aga väheneb. Baromeetri teise näidiku järgi – tööjõu pakkumise ja nõudluse vahelise tasakaalu hinnang järgmise 12 kuu pärast – valitseb 2021. aasta lõpus Harjumaal ja Lääne-Virumaal raamatupidajate ülejääk, Järvamaal piisava kvalifikatsiooniga raamatupidajate puudujääk ning ülejäänud Eestis pakkumise ja nõudluse tasakaal.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077