Autor: Andre Nõmm • 17. november 2021

Kas rannapeo hoog on raugemas?

Eesti Päevaleht kirjutas juhtkirjas, et „Offshoreitamine on visa nagu umbrohi.“ Artikkel lõppes mõttega, et „Eestis on muutunud vähemalt niipalju, et enam pole offshoreitamine uhkuseasi, vaid kahjustab avalikuks tulles mainet.“ Kas tõesti on rannapeo hoog raugemas, küsib finantsinspektsiooni blogis juhatuse liige Andre Nõmm.
Finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm.
Foto: Liis Treimann

Offshore’i häda finantssektori vaatest seisneb selles, et seda on raske mõõta tavalise mõõdupuuga. Tänaste panganduse standardite järgi on see raske ja kallis ülesanne, mis ei jäta just liiga palju valikuid. Ajalehtede pealkirjad ja juhtumid räägivad enda eest ning ei jäta samuti ruumi erinevateks hinnanguteks. Pole vaja teisi näiteid, kui erinevad offshore-ettevõtete poolt orkestreeritud rahapesu „Laundromatid“, „Paperid“, „Leakid“ ning nende tagajärjed sektorile. Halvemal juhul pannakse ohtu puhaste äride ja inimeste hoiused.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077