Autor: Mārtiņš Āboliņš • 24. jaanuar 2022

Inflatsiooni ohjeldamisest saab aasta olulisim teema majanduses

Võrreldes paljude teiste Euroopa riikidega on Baltimaad COVID-19 pandeemiaga toimetulekul olnud väga edukad. SKP on kõigis kolmes Balti riigis juba ületanud pandeemiaeelse taseme ning Eesti on viimased kaks aastat olnud Euroopa kasvuliidrite hulgas. Inflatsiooni edukast ohjeldamisest saab 2022. aasta tähtsaim majandusküsimus Baltikumis ja terves maailmas, hindab Citadele panga ökonomist Mārtiņš Āboliņš.
Citadele panga ökonomist Mārtiņš Āboliņš.
Foto: Citadele

Majanduse taastumine on Balti riikides olnud märkimisväärselt kiirem kui teistes Euroopa riikides ja vähem kui kaks aastat pärast pandeemia algust on kõik kolm riiki ületanud varasema SKP taseme. Eestis oli SKP 2021. aasta kolmandas kvartalis 5,1% võrra kõrgem kui 2019. aasta neljandas kvartalis. Leedus ja Lätis aga on SKP juba vastavalt 4% ja 1,7% võrra kõrgem.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Marge AasalaidFinantsuudised.ee juhtTel: 52 80 443
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077