Autor: Kristiina Veermäe • 1. veebruar 2022

Audiitor: kuidas anda raamatupidamislikke hinnanguid?

Ettevõtte finantsaruandluses on mitu valdkonda, mis teatava regulaarsusega nõuavad juhtkonnalt hinnanguid. Need hinnangud võivad märkimisväärselt mõjutada selle ettevõtte majandustulemusi ja olemuslikult ka aastaaruandes avalikustatavat informatsiooni, kirjutab PwC juhtivaudiitor Kristiina Veermäe.
Kristiina Veermäe.
Foto: Erakogu

Ettevõtte spetsiifikast lähtudes võib hinnanguid vajavaid valdkondi olla mitu. Sõltumata valdkonnast on iga raamatupidamisliku hinnangu taga sarnased tegevused. Peaasjalikult on oluline märksõna sise-eeskiri, mis kirjeldaks valdkonniti raamatupidamisstandardi nõudeid nii hinnangule endale kui ka aruandes avalikustatavale informatsioonile.

Finantsuudised.ee toetajad:
Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Marge AasalaidFinantsuudised.ee juhtTel: 52 80 443
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077