Autor: Velda Buldas • 3. märts 2022

Süsiniku piirimeede – miks see on vajalik

Rahandusministeeriumi maksu- ja tollipoliitika peaspetsialist Velda Buldas kirjutab ministeeriumi blogipostituses, mida kliima- ja energiameetmete pakett “Eesmärk 55”endast täpsemalt kujutab, kuidas on see seotud heitkogustega kauplemise süsteemiga ning millised on selle võimalikud mõjud Eesti majandusele.
Rahandusministeeriumi maksu- ja tollipoliitika peaspetsialist Velda Buldas.
Foto: Rahandusministeerium

Euroopa Liit on välja tulnud mahuka kliima- ja energiameetmete paketiga “Eesmärk 55”, mille üheks osaks on süsinikdioksiidi kohandusmehhanism. Selle peamine eesmärk on mitmesuguste meetmete kaudu vähendada teatud kaupade tootmisjälge nii ELis kui kolmandates riikides.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077