Autor: Mihkel Nestor, SEB majandusanalüütik • 20. jaanuar 2023

Lapsi sünnib vähe, ent töökäsi tuleb juurde

Eesti majandusele annab jõudu juurde rahvaarvu suurenemine, mis tähendab, et nö eesliini töödel hakkame nägema üha rohkem inimesi, kelle sünnikoht pole Eesti. Eesti sündide arv oli möödunud aastail kolme viimase aasta madalaim.
SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Foto: Jake Farra

Lõppeval nädalal avaldas Statistikaamet värsked numbrid Eesti majandust ja ühiskonda kõige enam mõjutava näitaja kohta – loomulikult on selleks siinne rahvaarv. Olgu maailmaturu hetkekonjunktuur või ettevõtete äriplaan milline tahes, suures plaanis määrab Eesti majanduse võimsuse ära ikkagi töökäte ja tarbijate hulk.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077