Autor: Finantsuudised.ee • 12. jaanuar 2023

Majapidamiste laenukohustused kasvasid kiiremini kui hoiused

Eesti majandus oli III kvartalis netolaenuvõtja1) 177 miljoni euro ulatuses. Eesti majanduse konsolideeritud võlg kasvas 2,3%, aga aastakasv oli ligi 10%, kirjutab Eesti Pank statistikateates.
Foto: Raul Mee

Majapidamised olid netolaenuvõtjad 358 miljoni euro ulatuses, sest III kvartalis jätkus hoogne laenamine. Finantsvarad kasvasid protsendi võrra, samas kohustused kasvasid 3,2%. Laenukohustuste suurenemine ületas märkimisväärselt hoiuste juurdekasvu. Hoiused suurenesid III kvartalis 0,6%, aastakasv oli 2,3%, aga laenukohustused kasvasid kvartaliga 2,8% ja aastataguse tasemega võrreldes oli juurdekasv 11,1%. Majapidamiste finantsvarade maht ületas kohustusi 3,2 korda, varasema kvartaliga võrreldes see näitaja pisut langes.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077