Autor: Tõnu Mertsina • 5. juuni 2023

Mertsina: nõrk nõudlus piirab veel lähiajal töötleva tööstuse tootmismahtusid

Eesti tööstuse, sealhulgas töötleva tööstuse, toodangumaht on languses alates möödunud aasta juunist ehk juba aasta aega. Aprillis toodangumahu langus süvenes – nii töötleva tööstuse kui kogu tööstussektori tootmismaht vähenesid aastases võrdluses ligi 15%.
Tõnu Mertsina, Swedbanki peaökonomist.
Foto: Andras Kralla

Kui jätta välja kolme aasta tagune koroonakriis, mil töötleva tööstuse tootmismaht tugevasti kukkus, on selline pikk langusperiood viinud Eesti töötleva tööstuse tootmismahu tagasi 2018. aasta sügisesse. Viimati oli töötleva tööstuse tootmismaht praegusest madalam 2018. aasta novembris. Alla pikaajalise (kümne aasta) trendi langes töötleva tööstuse tootmismaht juba möödunud aasta keskel.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077