Autor: Tõnu Mertsina • 21. juuni 2023

Eesti kaupade hinnad on tõusnud üle Euroopa Liidu keskmise

Erakordselt kiire inflatsiooni tõttu tõusis eelmisel aastal Eesti majanduses üldine hinnatase Euroopa Liidu (EL) keskmise suhtes 89 protsendini. Aastases võrdluses oli tõus ligi 7 protsendipunkti (pp) ja tegu oli ELis suurima hüppega.
Eestis on poes käimine peaagu sama kallis kui Itaalias.
Foto: Andras Kralla

Kaupade hinnad tõusid eelmisel aastal 95 ja teenuste hinnad 81 protsendini ELi keskmisest. Ka viimase 10 aastaga on Eesti üldine hinnatase kõige enam kasvanud, kirjutab Swedbaki peaökonomist Tõnu Mertsina.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077