Autor: Lenno Uusküla • 4. august 2023

6 põhjust, miks majandus langes

Eesti majanduslanguse tempo on kvartalist-kvartalisse veidi vähenenud, ka käesoleva aasta teise kvartali tulemus oli väiksem kui esimese kvartali oma. Arvestades Eesti majandust kujundavaid mõjureid, ei ole kiiret paranemist näha ka kolmandas kvartalis. Mis aga majanduslangust kõige enam mõjutavad?
Luminor peaökonomist Lenno Uusküla.
Foto: Liis Treimann

Kui varasemalt sai rääkida, et langus puudutas valitud ettevõtteid ja sektoreid, siis järjest enam on majanduslangust tunda üle terve majanduse. Languse põhjuseid võib välja tuua kuus.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077