Autor: Paul Mueller, AIERi vanemteadur • 5. detsember 2023

Ei, ESG ajalugu ei alga Greta Thunbergist. See on palju pikem ja keerulisem

Lühike ESG-õpetus. Ajalugu
Foto: ANDREAS SOLARO, AFP/Scanpix

ESG liikumise intellektuaalsed alused on globalistlikud ja kollektivistlikud. Täpsemalt on ESG liikumises kokku saanud mõtteviis, et vaeste riikide arengut tuleb tagant tõugata, ja idee, et ettevõtetel on ulatuslikud sotsiaalsed kohustused. Nende aluste ja mõne pöördelise ajaloolise hetke mõistmine aitab aru saada, kuhu liigub ESG-aktivism. Samuti väärib tähele panemist, kuidas ESG on pakitud rahanduse, investeeringute ja kasumi keelde.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077