Autor: Marge Aasalaid • 22. veebruar 2023

3 väljakutset Sunly finantsjuhi töölaualt

Lili Kirikal on Sunly finantsjuhina jõudnud lühikese ajaga palju ära teha, mistõttu on ta jõudnud juba teist aastat mõjuka finantsjuhi nominentide hulka. Need kaks aastat on Sunlyle olnud tormilised just kiire kasvu poolest.
Sunly finantsjuht ja mõjuka finantsjuhi nominent Lili Kirikal.
Foto: Sunly

"Sunly tegutseb perspektiivikas ja vajalikus valdkonnas väga olulisel ajal. Meie taastuvenergia projektid on meile väga olulised, aga samavõrd olulised on meie inimesed – nii töötajad kui investorid, kes usuvad taastuvenergiasse," rääkis Sunly finantsjuht Lili Kirikal. Viimased kaks aastat on tal möödunud nende inimeste leidmise, hoidmise ning toetamise tähe all.

Just meeskonnatööle panustamine on aidanud tema sõnul kahe aastaga nii palju ära teha. "Muul moel poleks üldse võimalik olnud kaasata 200 miljonit eurot ja valida seejuures parimad võimalikud investorid, omandada Sunlyst mitu korda suurem Poola päikeseparkide arendaja ja ehitaja Alseva, ning kasvatada hüppeliselt meeskonda," selgitas Kirikal.

Finantsjuhi töölaual on olnud kolm suurt väljakutset:

1. Tiimi laiendamine ja õigete inimeste leidmine. Sunlys oli 2021 aastal 29 inimest, hetkel üle 150 inimese. Seejuures kasvatasime finantstiimi kahe aasta jooksul 3-lt inimeselt 20-le ja alustasime Sunly poolt omandatud Poola ettevõtte Alseva tiimide integreerimist. Kui ülejäänud firmas see veel käib, siis finantstiim läbis selle protsessi esimesena ning tänaseks on õiged töötajad leitud.

2. Suuremahuliste kapitalikaasamiste (28 miljonit 2021.aastal + 200 miljonit 2022. aastal) ja M&A protsesside juhtimine, samuti Poola firma Alseva ostutehingu juhtimine. Tuleb tunnistada, et tähelepanuväärne seejuures on asjaolu, et Alseva omandamine, tiimide integreerimine ning 200 miljoni euro kapitali kaasamine toimus kõik 2022. aastal. "Ise ka imestan, kuidas me seda kõike jõudsime," lisas Kirikal.

3. Suhete hoidmine investoritega, sh väikeinvestoritega. Sunlys ei saadeta investoritele vaid numbreid kord kvartalis, vaid võetakse nad n.ö. oma universumi - hoitakse kursis turul toimuvaga, muudetakse investorid taastuvenergia saadikuteks ning panustatakse sisekommunikatsioonile rohkem kui meilt oodatakse.

"Tegevjuht ning finantsjuht vaatavad sellele teekonnale kogu protsessi vältel üsna erinevalt, kuid ühte sihti silmas pidades," võttis Kirikal kokku oma koostöö Priit Lepasepaga. Juba 21. aprillil astuvad Lili Kirikal ja Priit Lepasepp koos Pärnu Finantskonverentsi lavale, et rääkida, kuidas CEO ja CFO koostöö kiire kasvu juures toimib.

Pärnu Finantskonverents on finantsjuhtide olulisim kohtumispaik, mis toimub 20.-21. aprillil juba 25. korda. Tutvu programmiga ja osta pilet SIIT.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077