Autor: Igor Rõtov • 17. märts 2023

Bigbanki finantsjuht: pankade päästmisega pole probleemid lahendatud

USA pankrotistunud pankade päästeoperatsioonid hoidsid ära suure pangajooksu, kuid see veel ei tähenda, et rohkem probleem panganduses ei tule, rääkis Bigbanki finantsjuht Argo Kiltsmann.
Bigbanki finantsjuht Argo Kiltsmann.
Foto: Andras Kralla

“Päästeoperatsioon peaks loomulikult tagama selle, et pangajookse ei pruugi tekkida, kuna sisuliselt on seal (USAs - toim) kahe panga päästmisega öeldud, et olenemata deposiidi summast on alati deposiit kaitstud. Tegelikult see ei tähenda, et pankades endis oleks alati kõik päris korras,” viitas Kiltsmann, et süsteemseid probleeme võib panganduses veel välja kooruda.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077