Autor: Liina Laks • 1. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Swedbank plaanib pop-up-pangandust

Swedbanki Liivalaia kontor.
Foto: Andres Haabu
Ajal, mil aina enam inimesi eelistab internetipangandust, kaalub Swedbank niinimetatud ajutiste kontorite loomist, vahendab Bloomberg.

„Me otsime võimalusi, kuidas seda ellu viia, ja sel päeval, mil me seda tutvustame, võib näha, et kaart saab olema täiesti teistsugune,“ rääkis Christer Tragardh, Swedbanki Rootsi juht. Swedbank AB on oma kontorite võrgustikku alates 2011. aastast juba 2/3 võrra vähendanud ja näeb visioonina nii-öelda liikuvate pankade loomist kõikjale – alates ülikoolidest ja lõpetades kinnisvaramaaklerite büroodega. Praegu tegeldakse Swedbankis lahenduse turvalisuse ja infrastruktuuri poolega.

Põhjus, miks Swedbank tahab Rootsis päris kontorite asemel proovida uudset ajutise kontori lahendust, on klientide soov ajada asju internetis ja äppide kaudu, vahendab Bloomberg. Sularaha kasutamine olevat Rootsis langenud sellisele tasemele, et keskpangad mõtlevad juba, kas sel on üldse tulevikku.

Isegi Svenska Handelsbanken AB, kelle ärimudel rajanebki klientide rahulolu tagavatel kontoritel, on alates 2011. aastast nende arvu vähendanud 600-lt 248-le.

„Meil on palju ettevõtetest kliente ja nemad tahavad panka minna,“ rääkis Tragardh. „Neil on vaja kedagi, kellega rääkida saaks. Meil on ka eraisikuid, kellel on rohkem vajadusi, ning nemadki soovivad aeg-ajalt pangas käia,“ lisas ta.

Swedbank teeb juba koostööd oma maakleritega ja rajab nende kontoritesse pop-up-kontoreid. Samuti on Swedbank katsetanud koostööd pangabusside ja raamatukogudega Balti riikides.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077