Autor: Finantsuudised.ee • 6. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fitek laieneb Euroopas

Mait Sooaru, Fitek Grupi juht
Foto: Raul Mee
Fitek Grupp omandas osaluse Slovakkia finantstehnoloogiaettevõttes SmartPost. See on järgmine samm Eestis, Lätis ja Leedus tegutseva Fiteki laienemisplaanides.

Seni on Fitek eksportinud teenuseid Skandinaaviasse, Saksamaale ja Poola, kuid SmartPostis osaluse omandamisega laieneb Fiteki koduturg ka Slovakkiasse. Ettevõte hakkab kandma nime Fitek.

„Slovakkia on meile järgmine samm laienemaks Euroopas. Kuna Bratislava asub logistiliselt väga soodsas asukohas, annab see meile võimaluse edasi laieneda näiteks Tšehhi, Austriasse ja Ungarisse. 5,5 miljoni elanikuga Slovakkia on kiiresti arenev turg, kus masintöödeldavaid e-arveid saadetakse veel vähe,” sõnas Fitek Grupi juht Mait Sooaru.

SmartPost on kiiresti kasvav Slovakkia arveoperaator, mille 2016. aasta käive ulatus ühe miljoni euroni. Ettevõte annab tööd 15 inimesele. Ettevõte kliendid on finantsettevõtted, infrastruktuuriteenuste pakkujad ja telekomifirmad.

Fitek on finantstehnoloogia lahenduste pakkuja, mille eesmärk on vähendada ettevõtete finantsprotsessidele kuluvat aega ja raha. Fitek pakub ka e-arvelduse lahendusi. Ettevõte tegutseb Slovakkias, Eestis, Lätis ja Leedus ning annab tööd 130 inimesele. Fitek Grupi auditeerimata käive Balti riikides oli 2016. aastal 11,6 miljonit eurot.

 

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077