Autor: Finantsuudised.ee • 17. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BaltCap ostab auto24 ja Kuldse Börsi

Sanoma Balticsi tegevjuht Margus Tombergi sõnul avab BaltCap värske tugeva omanikuna uued võimalused investeeringuteks.
Foto: Raul Mee
BaltCap ostab Sanoma Baltics ASi, mis veab portaale auto24.ee ja kuldnebors.ee. Müüja on Sanoma Media Finland OY ja tehingut rahastavad osaliselt LHV pensionifondid, kirjutab Äripäev.

„Veebilehed auto24 ja Kuldne Börs pakuvad kasulikku teenust Eesti tarbijatele ja ettevõtetele, luues autode ja muude kaupade müügiks efektiivse turu. Ettevõte on hästi juhitud ja meeskonnal on suur kogemus portaalide juhtimises ning häid mõtteid, kuidas teenuseid edasi arendada. Meil on hea meel osaleda auto24 ja Kuldse Börsi plaanide elluviimises,“ ütles tehingu kohta Baltikumi era- ja riskikapitalifirma BaltCap partner Oliver Kullman.

Sanoma Balticsi tegevjuht Margus Tomberg lisas, et BaltCap avab värske tugeva omanikuna uued võimalused investeeringuteks. "Seda nii olemasolevates tegevusalades kui ka väljaspool kuulutusteportaalide teenuseid. Tahame panustada innovaatiliste lahenduste arendusse, mis aitaks veelgi paremini täita meie teenuste kasutajate ootusi ja vajadusi.“Rahastus LHV pensionifondideltTehingut finantseerivad osaliselt LHV pensionifondid. „Hiljutised muudatused seadusandluses võimaldavad pensionifondidel selliseid kohalikke investeeringuid teha. LHV pensionifondid, mis haldavad pea miljardit eurot, on oluliselt suurendamas investeeringuid Eesti majandusse,“ ütles fondijuht Andres Viisemann. Ta lisas, et investeeringud kohalikku majandusse on mitmekordselt kasulikud, pakkudes keskmisest kõrgemat oodatavat tootlust ning elavdades majandust.Tehing on kavas lõpule viia 2017. aasta kevadel, pärast loa saamist konkurentsiametilt.

Loe pikemalt siit.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077