10. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopas on tekkimas tugev järjekord IPOdeks valmistuvatest ettevõtetest

Foto: pixabay.com
Tänavuse aasta esimene kvartal oli Euroopas börsile tulemise (IPOde) poolest üle veerandi võrra parem möödunud aasta esimesest kvartalist. Ettevõtted said IPOdega 4,5 miljardit eurot kapitali (aasta varem 3,5 mld eurot). Toimus 53 IPOt (aasta varem 50).

PwC kapitaliturgude grupp kirjutab kvartaliülevaates „IPO Watch Europe“, et IPO-aktiivsuse suurenemise vastu Euroopas töötavad alanud Brexiti-läbirääkimised ning tänavu eesseisvatest Prantsuse ja Saksa valimistest tulenev ebakindlus. Suurenemise poolt töötavad kõigest hoolimata väiksena püsiv aktsiaturgude volatiilsus (mõõdetuna VSTOXX50 indeksiga) ja jätkuvalt madalate intressidega, mis panevad investoreid otsima perspektiivikaid aktsiainvesteeringuid.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077