Autor: Finantsuudised.ee • 8. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eften tuleb Tallinna börsile

Eften Capitali juht Viljar Arakas.
Foto: Andres Haabu
ERRi andmeil toob ärikinnisvaraga tegelev investeerimisfond Eften Real Estate Fund III aktsiad Tallinna börsi põhinimekirja.

Väidetavalt võib Eften aktsiad börsile tuua juba oktoobri lõpus ja avalikustab börsiplaanid ilmselt paari nädala pärast, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Fondivalitseja Eften Capitali juht Viljar Arakas ütles Äripäevale, et ei saa praegu börsileminekust rääkida ega asja lähemalt kommenteerida, sest protsessid alles käivad. Kõik ei sõltu vaid Eftenist ning veel on olulised otsused puudu. Lähemalt saab ta kommenteerida septembri kolmandal nädal, sest siis peaks olukord selgem olema.

„Selles pole iseenesest midagi uut, sest kui me 2015. tegime esimese avaliku emissiooni, siis seal oli prospektis kirjas, et viime fondi kolme aasta pärast börsile. Ja seda on igal kevadel uue emissiooni ajal korratud. Me ei ole seda lubadust investoritele unustanud,“ ütles Arakas.

Real Estate Fund III asutatigi 2015. aastal 10aastase tähtajaga fondina. Sellest esimesed kolm aastat on investeerimisperiood, viis aastat hoidmisaeg ja kaks aastat väljumisperiood. Juba siis teatas Eften aga, et pärast investeerimisperioodi lõppu on plaan fond börsil noteerida, pärast mida muutuks see tähtajatuks.

Ka raha on Efteni kolmas fond kaasanud avalikult, seejuures kaks korda ka suunamata, mõelduna laiale publikule. Tunamullu ja mullu kaasati avalikult vastavalt 13,3 miljonit ja 11 miljonit eurot.

Tänavu kevadel tegi fond olemasolevatele aktsionäridele suunatud pakkumise, millega kaasas 6,3 miljonit eurot. Seejuures märgiti emissioon üle pea neljakordselt, huvi oli Efteni ajaloos rekordiline.

Kevadsuvel toimunud kolmanda avaliku emissiooni käigus kaasatud kapitali investeeris fond Laagrisse rajatavasse uude Selverisse ja Hortese aianduskeskuse kinnistusse, lisaks ehitatakse ümber DSV Riia logistikakeskus ning värskendatakse Saules Miestase välisfassaad.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077