Autor: Finantsuudised.ee • 16. mai 2017

Eesti välismajanduslik aktiivsus märtsis suurenes

Autor: pixabay.com

Kiirhinnangu põhjal oli Eesti maksebilansi jooksevkonto selle aasta märtsis 37 miljoni euroga miinuses. Möödunud aasta märtsiga võrreldes kasvasid kõik jooksevkonto komponendid, kõige rohkem kaupade ja teenuste eksport ning import.

Kaupade ja teenuste konto ülejääk oli 5 miljonit eurot, mida on 10 miljoni euro võrra vähem kui aasta tagasi. Kaubavahetuse kasv oli märgatav: kaubaeksport kasvas 10% ja import 12%, mistõttu kaupade konto puudujääk suurenes 15 miljoni euro võrra ja ulatus 90 miljoni euroni. Teenuste konto ülejääk oli 96 miljonit eurot, mis on 10 miljoni euro võrra suurem kui aasta varem. Suurenes nii teenuste eksport kui ka import – eksport kasvas 12%, import 13%. Esmase ja teisese tulu konto netoväljavool jäi aastatagusele tasemele ja oli kokku 42 miljonit eurot.

Märtsis oli jooksev- ja kapitalikonto kokku 20 miljoni euro suuruses puudujäägis ehk Eesti majandus oli muu maailma suhtes netolaenuvõtja.

Autor: Eesti Pank
Jaga lugu
Finantsuudised.ee toetajad:
Daisy PelloFinantsuudised.ee juhtTel: 667 0405
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077