Autor: Finantsuudised.ee • 12. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Simson: OECD prognoos annab valitsusele kindlustunde

Majandus- ja taristuminister Kadri Simson.
Foto: Andres Haabu
Majandus- ja taristuminister Kadri Simsoni sõnul annab Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD) prognoos Eesti majanduskasvu kiirenemise kohta valitsusele kindlustunde, et tehtavad maksumuudatused on vajalikud ning nendega tuleb edasi liikuda.

Majandusministri sõnul on mullu novembris loodud valitsuse eesmärk olnud algusest peale majanduskasvu kiirendamine ning madalama ja keskmist palka teenivate inimeste sissetulekute suurendamine.

„Eesti majandus on kasvuteel ning OECD hinnangul on tegemist jätkuva trendiga. Nende poolt avaldatud majanduse ülevaade toetab valitsuse seniseid samme eesotsas tulumaksuvaba miinimumi suure tõusuga. Valitsus on korduvalt öelnud, et maksuvaba miinimumi 500 euroni tõstmine suurendab inimeste heaolu, kuid panustab läbi inimeste paremast toimetulekust tuleneva sisetarbimise kasvu ka selgelt meie majandusse tagasi. Kasvav eratarbimine annab aga suurema kindlustunde ka meie ettevõtjatele. Leian, et seesugune samm tulnuks ammu ellu viia ja on positiivne näha, et ka OECD jagab valitsuse seisukohta,“ rääkis Kadri Simson.

Minister lisas, et näiteks IMF on juba 2009. aastast soovitanud Eestil oluliselt tulumaksuvaba miinimumi suurendada.

Lisaks maksuvaba miinimumi reformile on ka eelarvetasakaalu paindlikumaks muutmine ja valitsuse valmisolek panustada senisest enam taristuinvesteeringutesse saanud OECD-lt positiivse tagasiside.

„Täiendav taristuinvesteeringute programm aitab ellu viia projekte, mis on pikalt tegemist oodanud. Eesti majandus on viimaste näitajate põhjal pikaaegsest paigalseisust välja saanud ning olen arvamusel, et täiendavad investeeringud aitavad majanduskasvu järjepidevalt positiivsena hoida. Me näeme, et Eesti on õigel rajal. Nüüd tuleb valitud kursil edasi liikuda ning OECD tunnustus tuleb siinkohal kindlasti kasuks,“ lõpetas majandus- ja taristuminister Kadri Simson.

Eesti majanduskasv kiirenes aasta esimeses kvartalis 4,4 protsendini, millest suuremat majanduskasvu nägi Eesti viimati 2012. aastal. OECD prognoosib Eesti majanduskasvuks tänavu 2,6 protsenti, mis kiireneb nende hinnangul järgmisel aastal 3,1 protsendini.

 

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077