Autor: Sirje Rank • 14. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läti saab astmelise tulumaksu

Foto: Raul Mee
Läti valitsus kinnitas maksureformi plaani, kus senise ühetaolise üksikisiku tulumaksu asemele tulevad kolm eraldi maksumäära ja kus ka Lätis minnakse Eesti eeskujul üle reinvesteeritud tulu maksuvabastusele.

Ettepaneku järgi maksustatakse tulevast aastast kuni 20 000 euro suurune aastatulu 20%ga, vahemikku 20 000–55 000 eurot jääv tulu 23%ga ning sealt edasi kehtib kõrgeim määr 31,4%, vahendas agentuur Bloomberg. Praegu kehtib Lätis ühetaoline tulumaksumäär 23%.

Sotsiaalmaks tõuseb ühe protsendipunkti võrra, mis jaguneb tööandja ja -võtja vahel. Dividendide tulumaks tõuseb 20%-le. Ettevõttesse reinvesteeritud tulu ei maksustata. Tõusevad ka aktsiisid.

Ettepanek näeb ette miinimumpalga tõusu ja osalise maksuvaba miinimumi tõusu.

Läti parlament arutab maksupaketti 21. juulil.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077