Autor: Artur Erik Lindmaa • 7. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Danske Bank: finantsturgude seis on hea

Foto: danskebank.com
Danske Bank Wealth Management avaldas kolmanda kvartali prognoosi. Panga sõnul võib mõistlik majanduskasv ja madal inflatsioon aktsiate tõusu pikendada, aga oodatav tulusus on edaspidi tagasihoidlikum.

Danske sõnul valitseb maailmamajanduses praegu investeerimiseks parim olukord – niinimetatud Kuldkihara stsenaarium. See tähendab aeglast inflatsiooni ja stabiilset kasvu, mis on veidi üle pikaajalise keskmise oodatava taseme. Sellises keskkonnas läheb panga sõnul hästi nii aktsiatel kui ka võlakirjadel, aga kuna viimaste tootlus on väga madal, on riskantsemad varad – aktsiad – köitvamad.

Ülevaates toob Danske Bank välja, et tänu sellele on pank neutraalsete varade jaotusest 5%ga aktsiate ülekaalus ja seda just Euroopa aktsiate osas.

„Eeldame, et globaalne tõus jätkub ja majanduskasv on nii 2017. kui ka 2018. aastal suurem pikaajalisest keskmisest. Lisaks ei näe me märke inflatsioonisurve suurenemisest, mis loob üldiselt viljaka pinnase aktsiaturu edasiseks kasvuks.“

Pank eeldab, et maailma aktsiate tulusus on järgmise 12 kuu jooksul 5–8%. Eurodes mõõdetuna on globaalsete aktsiate tulusus olnud viimase 12 kuu jooksul ligi 20,2%.

Allikas: Äripäev

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077