Autor: Finantsuudised.ee • 8. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Säästva energia ettevõtted saavad kuni 5 miljoni euro ulatuses toetusi

Foto: pixabay.com
InnoEnergy investeerimisprogramm on avatud säästva energia valdkonna ettevõtete innovaatilistele projektidele, mis hakkavad maksimaalselt 5 aasta jooksul pakkuma turustatavaid tooteid või teenuseid. Toetusega kaasnevad kuni 5 miljoni euro suurused investeeringud.

Euroopa juhtiv säästva energiamajanduse toetamisele keskendunud ettevõte InnoEnergy otsib innovaatilisi projekte järgmistes valdkondades: taastuvenergia, alternatiivne energia, puhas fossiilenergia, ohutu tuumaenergia, säästlik kodumajapidamiste ja tööstuslik energiakasutus, energia tõhus ladustamine ja jaotus, nutikodud, -hooned ja -linnad ning energiaturvalisus.

Kandideerimise eeldus on, et ideetasandil olev projekt peaks simuleeritud, ent realistlikes tingimustes edukalt toimima. Ideed rakendavad organisatsioonid peavad moodustama rahvusvahelise konsortsiumi, millel on 3–7 liiget vähemalt kahest Euroopa riigist. Organisatsioonidel, millel ei ole partnereid, ent on hea ja mõistlik idee, soovitatakse InnoEnergy poole pöörduda, sest ettevõtte „äripartneri otsingu“ teenus aitab võimalikke koostööpartnereid leida. Lisaks pakutakse kandidaadile taustamaterjale, täidetavaid malle ja internetipõhiseid seminare, mis aitavad pakkumise kokku panna.

Investment Round 2017 on suunatud juba tegutsevatele väike- ja keskmise suurusega ettevõtetele. Paralleelselt on käimas ka start-up-ettevõtetele suunatud toetusprogramm PowerUp!

InnoEnergy kaudu on võimalik sõltuvalt projekti potentsiaalist saada raha 20–80% projekti kogukuludest, mis peavad olema taotluses täpselt lahti kirjutatud. Varem on projektidesse tehtud investeeringute summa varieerunud 100 000 kuni 4–5 miljoni euroni. Programm Investment Round on avatud aastaringselt, ent 2017. aasta investeerimisprogrammis osalemiseks peab avalduse esitama hiljemalt 23. oktoobril.

InnoEnergy on programmi Investment Round käivitamisest 2011. aastal investeerinud kokku 170,5 miljonit eurot 90 toote, 3 tehase ja 77 patendiavalduse arendamiseks. Projekti eesmärk on jätkusuutlikkusele ja keskkonnakaitsele keskendudes rakendada Euroopa energiatehnoloogia strateegilist kava kiiresti ja nii tõhusalt kui võimalik.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077