Autor: Finantsuudised.ee • 18. detsember 2017

Seesam Insurance müüdi austerlastele

OP Insurance'i Balti ärivaldkonna juht Toomas Abner.
Autor: Raul Mee

Soome kontsern OP Financial Group lõpetab oma kindlustustegevuse Eestis, Lätis ja Leedus ning müüb kindlustusseltsi Seesam Insurance koos Läti ja Leedu filiaalidega äriühingule Vienna Insurance Group.

Soome finantsteenuste kontsern OP ja austerlaste Vienna Insurance Group (VIG) sõlmisid täna müügilepingu, mille järgi OP müüb kindlustusseltsi Seesam Insurance AS koos Läti ja Leedu filiaaliga Austria äriühingule Vienna VIG. Soome kontsern lõpetab kindlustustegevuse Eestis, Lätis ja Leedus.

1991. aastal asutatud Seesam sai OP Financial Groupi osaks 2006. aastal. Baltimaades on Seesamil 23 filiaali ja üle 200 000 kliendi, nendest 86% on eraisikud. Omandamise käigus jäävad kõik Seesami klientide kindlustuslepingud jõusse.

Seesami kindlustusmaksed ulatusid 2016. aastal 60 miljoni euroni ja turuosa oli Baltimaade varakindlustusturust 5,7%. Seesamil on Balti riikides 335 töötajat, nendest 150 töötab Eestis, 90 Lätis ja 95 Leedus. Tehing ei mõjuta Seesami töötajate töölepinguid ega töötingimusi.

VIGil on ligikaudu 50 ettevõtet 25 erinevas riigis ja grupis töötab 25 000 inimest. VIGi aktsiad on noteeritud ka Praha börsil.

Jaga lugu
Finantsuudised.ee toetajad:
Daisy PelloFinantsuudised.ee juhtTel: 667 0405
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077