Autor: Finantsuudised.ee • 23. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Versobank pakub üleeuroopalist välkmakset

Versobanki juht Aivo Adamson.
Foto: erakogu
Euroopas muutub järjest populaarsemaks ülikiire makselahendus, mis võimaldab teha makseid reaalajas 24 tundi päevas ja 365 päeva aastas. Alates tänasest pakub Versobank kõigile oma klientidele üleeuroopalist välkmakset, olles sellega teine pank Eestis, kes võtab kasutusele välkmakse täislahenduse.

Möödunud aasta sügisel olid Versobank ja SEB esimesed Eesti pangad, mis liitusid üleeuroopalise välkmaksete süsteemiga, mida ametlikus kõnepruugis kutsutakse SEPA Instant Credit Transfer platvormiks. Sellega tekkis Versobankil võimekus võtta välkkiirelt vastu laekumisi teiste süsteemiga liitunud pankadelt. Pangal on nüüd võimekus teenendada enda kliente ka maksete teelesaatmisel Eestist.

SEPA Instant Credit Transfer süsteem hakkas toimima eelmise aasta novembrist ja Versobank kuulub osa Euroopa Liidu pankadega esimesse gruppi, mis pakub täiesti uut teenust pankade tasemel, mis varem oli valdavalt fintech'ide pärusmaa. Süsteemiga liitub praegu igas kvartalis kümneid pankasid.

Uus maksesüsteem töötab ööpäev läbi igal päeval, kaasa arvatud nädalavahetustel. Makseid tehakse 10 sekundi jooksul nii Eestis kui ka teistes Euroopa Liidu liikmesriikides süsteemiga liitunud pankade vahel. Ühe tehingu maksimaalne piirsumma on 15 000 eurot.

Välkmakse sooritamine internetis teiste platvormiga liitunud pankade vahel on Versobankis eraisikutele üle Euroopa tasuta, teistele klientidele tavapärase hinnakirja alusel.

Konkurents fintech-ettevõtetega jätkub

„Kui vaadata suurt pilti, siis erinevad fintech'id võivad uute lahenduste pakkumisel olla oma niši raames operatiivsemad kui universaalpangad, kuid pikas perspektiivis tulevad pangad jõudsalt ning laiahaardeliselt arendustega järele. Välkmaksete platvormi kasutuselevõtt pakub konkurentsi kõigile neile finantssektoris tegutsevatele start-up'ide ärimudelitele, kes seni on teeninud ainult kiirete ja odavate üleeuroopaliste maksete pealt,” rääkis Versobanki maksevahendite ja makseteenuste juht Indrek Sinivee.

AS Versobank juhatuse esimees Aivo Adamson: „Versobank tahab olla seni tuntud klassikaliste pangateenuste tehnoloogiliste arenduste esirinnas. Kuna soovime olla esimeseks valikuks kõigile neile ettevõtjatele, kes vajavad oma tegevuses pangandusteenuseid läbi uute tehnoloogiliste paltvormide, siis olla Eestis esimesi välkmaksete täislahenduse pakkujaid on kindlasti märgilise tähendusega. Tahame olla kiired, efektiivsed ja tehnoloogia esirinnas, välkmaksete platvorm seda praktilisel tasandil just ongi.”

Versobank AS on 1999. aastal asutatud Eestis registreeritud ja Eesti ning rahvusvahelistel finantsturgudel tegutsev krediidiasutus. Panga varade maht kasvas 2017. aastal esialgsete ja auditeerimata andmetel 294 miljoni euroni ning puhaskasum ulatus 300 tuhande euroni. 

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077