Uudised Villu Zirnask

Üürikorterite turust ja tootlusest Kesk-Eestis. Nõudlus kasvab, tootlus on hea

leping, kinnisvara

Eestis näevad tänapäeval üürikorterite soovijad üürikorterit pigem ajutise elupinnana, aga tendents näitab, et üürikorterite nõudlus on linnastumise valguses pigem kasvamas, kirjutab Kristel Tandre TTÜs kaitstud lõputöös „Investeeringud kinnisvarasse Kesk-Eestis, Aasa tänav 9 Paides korterite näitel“.

„Investorid, kes on valmis investeerima vähem likviidsematesse piirkondadesse, saavad kinnisvaralt tavaliselt suurema tootluse,“ järeldab ta Paide näidete uurimise põhjal.
Kõik Tandre intervjueeritavad Kesk-Eesti kinnisvaramaaklerid olid arvamusel, et kinnisvaraobjektide pakkumised on seal vähenenud ja hinnad tõusnud, kuid turg ei ole saavutanud buumieelset turusituatsiooni, mis oli 2007. aastal. Korterite hinnad on buumiaegsetest hindadest ikka veel vähemalt 20% väiksemad, majadel ja maatükkidel on see protsent veelgi suurem.

Maaklerid nentisid, et paljud ei julge võtta kohustust pangalaenuga kodu osta, sest nad tunnevad ebakindlust tuleviku ees, seega eelistatakse elada üürikorteris. Täpne statistika puudub, aga kõik küsitletutest tõdesid, et üürikorterite osakaal on suurenenud, moodustades 5–7% turust. Kuna üürikortereid napib, küsitakse nende eest suurt hinda. Hind on tõusnud just viimase aastaga. Soodne ostuhind võrreldes Eesti suuremate linnadega ja võimalus korter kalli hinnaga üüritulule viia meelitab aga investeerima Kesk-Eesti üürikorteritesse investoreid ka mujalt.

Telli lugemisõigus

Täispikkuses näevad seda lugu Finantsjuhtimise Infolehe tellijad
TELLI LUGEMISÕIGUS
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. April 2018, 10:46

Finantsuudised.ee toetajad: