14. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ostan korteri ja annan äriruumina üürile – riskantne äriplaan

Foto: Raul Mee
Maksu- ja tolliamet (MTA) jättis maksuotsusega rahuldamata Texpo OÜ (kaebaja) käibemaksu tagastusnõude summas 101 214,13 eurot ning kohustas kaebajat tasuma maksusumma 119,04 eurot. Maksuotsuse kohaselt soetas kaebaja korteriomandid Tallinnas aadressil Kentmanni 6-26 ja Kentmanni 6-73 ning arvestas kontrolliperioodi sisendkäibemaksu hulgas nimetatud soetuselt tasutud käibemaksu 101 333,17 eurot.

„Korteriomandite puhul on tegemist eluruumidega, mille kasutamine kaebaja äritegevuseks pole tõendatud. Seega ei teki korteriomanditega seoses maksustatavat käivet käibemaksuseaduse (KMS) § 16 lg 2 punktide 2 ja 3 ning lg 3 punktide 1 ja 2 järgi. Kuna korteriomandid polnud soetatud kaebaja maksustatava käibe tarbeks, polnud tal KMSi § 29 lg 1 kohaselt õigust kajastada käibemaksuarvestuses korteriomandite soetamise arvel märgitud käibemaksu,“ põhjendas MTA.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077