Autor: Finantsuudised.ee • 8. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Sadama aktsiate märkimine algab 25. mail

Tallinna Sadam
Foto: Andres Haabu
Tallinna Sadam teatas kavatsusest tuua aktsiad börsile, alustades märkimist arvatavalt 25. mail, selgub börsiteatest.

Teate järgi kestab aktsiate eeldatav märkimisperiood 25. maist 6. juunini. Aktsiate avaliku pakkumise väljakuulutamisel avalikustatakse ka finantsinspektsioonis registreeritud prospekt.

Teavituse kohaselt kavatsetakse pakkuda ligikaudu kolmandikku ettevõtte aktsiatest jaeinvestoritele Eestis ning institutsionaalsetele investoritele Eestis ja välisriikides.

Tallinna Sadam kavatseb emiteerida kuni 75 404 968 uut aktsiat ja senine ainuaktsionär Eesti Vabariik kavatseb täiendavalt müüa kuni 11 300 000 Tallinna Sadama aktsiat.

„Valitsuse plaan noteerida Tallinna Sadama aktsiad Tallinna börsil loob peamiselt uusi investeerimisvõimalusi Eestis. Selle sammuga loodetakse parandada kohaliku kapitalituru likviidsust ja atraktiivsust. Samuti suurendab planeeritud noteerimine veelgi enam Tallinna Sadama efektiivsust ja läbipaistvust ning on eeskujuks tulevikus võimalike teiste Eesti riigile kuuluvate äriühingute noteerimiseks börsil,“ rääkis majandus- ja taristuminister Kadri Simson.

Tänavu aprillis ettevõtte senise ainuaktsionäri Eesti Vabariigi poolt kinnitatud dividendipoliitika seab ettevõtte eesmärgiks maksta aastatel 2019–2020 aktsionäridele netodividende vähemalt 30 miljonit eurot aastas ning alates aastast 2021 vähemalt 70 protsenti eelmise aasta puhaskasumist (välja arvatud ühekordsete tehingute mõju ja sõltuvalt turutingimustest, kasvust ning arenguplaanidest ja arvestades vajadust säilitada mõistlik likviidsus).

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077