Autor: Finantsuudised.ee • 3. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leedu mahefirma korraldab aktsiaemissiooni

Leedu mahetoidu tootja AUGA Group emiteerib Vilniuse ja Varssavi börsidel kuni 40 miljonit aktsiat hinnavahemikus 0,45–0,5 eurot.
Maheporgandid
Foto: shutterstock.com

Kinnitatud prospekti kohaselt on ka AUGA Groupi peamisel aktsionäril Baltic Champs Groupil kavas müüa kuni 20 miljonit nimelist lihtaktsiat. See arv võib suureneda peale 16. juulil toimuvat üldkoosolekut.

Pakkumine koosneb avalikust pakkumisest Leedu jaeinvestoritele, suunatud pakkumisest institutsionaalsetele või kutselistele investoritele ja suunatud pakkumisest konkreetsetele mitteinstitutsionaalsetele ja mittekutselistele investoritele. Aktsiaemissiooni korraldab LHV Pank.

Kaasatud kapitali kasutatakse kestliku mahepõllumajanduse edendamiseks: investeeringud omandatud põllumajandusettevõtetesse, linnu- ja piimafarmide arendamine, biogaasi tootmine ja selle kasutus põllumajandusseadmete käitamiseks.

„Lisaks ettevõtte finantsnäitajatele arvestab investor ka väärtustega, mida ettevõte järgib, keskkonnamõjuga ja kuidas kõikidele sidusrühmadele väärtust luuakse. Usun, et eelmainitud põhjustel peaks AUGA Group olema atraktiivne investoritele, kes otsivad kestlikku investeeringut. Kaasatud kapitali kasutatakse kestliku põllumajandusmudeli ja -tehnoloogia arendamiseks,“ ütles AUGA Groupi juhatuse esimees Kęstutis Juščius.

Jaeinvestorite ja institutsionaalsete investorite märkimisi aktsepteeritakse 3. juulist 20. juulini. Aktsiaid pakutakse hinnavahemikus 0,45 ja 0,5 eurot aktsia kohta. Lõplik aktsia hind kinnitatakse peale investorite nõudluse välja selgitamist 23. juuli paiku. Lõplik pakkumishind on sama kõikidele pakkumises olevatele aktsiatele ja kõikidele investoritele.

Eelmisel nädalal otsustas Nasdaq Vilnius lisada AUGA Groupi aktsiad mainekasse põhinimekirja Baltic Main List, kui ettevõte emiteerib piisaval hulgal nimelisi lihtaktsiaid vastavalt Nasdaq Vilniuse noteerimiseeskirjadele.

AUGA Group

AUGA Group on üks suurimaid vertikaalselt integreeritud mahetoidu ettevõtteid Euroopas. Ettevõtete grupp haldab mahesertifikaadiga põllumajandusmaad ja arendab säästva põllumajanduse mudelit, mis põhineb uutel tehnoloogiatel, spetsialiseerudes teraviljale, piimalehmadele, kanadele ja seenekasvatusele.

80% AUGA müügist moodustab eksport. AUGA tooteid transporditakse peamiselt Euroopa Liidu riikidesse ning edukalt on sisenetud ka Aasia ja Lähis-Ida turgudele.

2017. aastal oli ettevõtte tulu 48,8 miljonit eurot. Grupi EBITDA oli 2017. aastal 14,2 miljonit eurot. Grupi netokasum jõudis 2017. aastal 5 miljonini, mida on pea kaks korda rohkem kui 2016.

Grupis töötab üle 1200 inimese.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077