Autor: Finantsjuhtimise Infoleht • 30. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mis on sotsiaalne ettevõte ja kuidas seda rahastada?

Rohkem kui poolte vastanute puhul oli finantseerimisallikas projektitoetus. Kõige vähem on kasutatud laenu nii kommertspankadelt kui ka pere või sõprade käest.
Foto: shutterstock.com
Eestis on mitu sotsiaalsetele ettevõtetele pakutavat finantseerimisallikat, need varieeruvad ühekordsetest toetustest pikemaajaliste võimalusteni projektitoetuste näol.

„Kuna Eestis on sotsiaalsel ettevõttel kaks võimalikku tegutsemise vormi – äriühing või mittetulundusühendus –, siis tuleb vastavalt sellele ka valida, millise toetust pakkuva organisatsiooni poole pöörduda,” kirjutab Liis Saarmann Tartu ülikoolis kaitstud magistritöös „Finantseerimise võimalused sotsiaalses ettevõtluses Eesti näitel”.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077