Autor: Finantsuudised.ee • 3. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
EfTEN Capitali tegevjuht Viljar Arakas ütles, et äsja ostetud kaubanduskeskus hakkab esimesest päevast tekitama rahavoogu.
Foto: Raul Mee

EfTEN tegi ajaloo ühe suurema ostu

EfTEN Real Estate Fund 4 ostis Leedus Panevežyses RYO kaubanduskeskuse, mis on EfTENi ajaloo suuruselt teine investeering, teatas ettevõte.

RYO kaubanduskeskuse ostmiseks pidi EfTENi fond välja käima 47 miljonit eurot, mis on väiksem summa vaid 2016. aastal Domina keskuse ostuks kulutatust – siis käis EfTEN välja 74,5 miljonit eurot.

RYO eelmine omanik oli Soome ettevõte Pontos Group ning see on suurim kaubanduskeskus Panevežyses, kus on 89 000 elanikku ning ümbruskonnas elab 150 000 inimest. Ühekorruselises keskuses on 24 300 ruutmeetrit väljaüüritavat pinda ning parkla 950 autole. Pontos renoveeris keskuse täielikult 2014. aastal. Ryos on praegu 132 rentnikku, neist suuremate seas Rimi, Jysk, H&M ja Avitela.

EfTEN Capitali tegevjuht Viljar Arakas ütles, et pärast Kadrioru Ärikeskuse ostu on RYO oluline lisandus nende portfelli, kuna keskus hakkab esimesest päevast tekitama rahavoogu.

Panevežyses RYO kaubanduskeskus.
Foto: EfTEN

RYO kaubanduskeskuse ostuks sõlmitud leping jõustus 30. novembril. Tehingut finantseeris Swedbank. Tehing tagab EfTEN Real Estate Fund 4-le pangalaenu arvestamata üle 8protsendilise puhta sisenemistootluse.

EfTEN Capital integreerib kaubanduskeskuse juhtimise EfTENi Läti ja Leedu kaubanduskeskuste juhtimisstruktuuri, mis juba haldab Domina kaubanduskeskust Riias, Saules Miestase keskust Šiauliais ning Jelgavas asuvat RAFi keskust.

Kui RYO kaasa arvata, haldab Dina Bunce juhitav EfTEN Capitali kaubanduskeskuste tiim 100 000ruutmeetrist äripindade portfelli Lätis ja Leedus.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077