Autor: Finantsuudised.ee • 8. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

LHV Panga uus majandusanalüütik on Kristo Aab

2. jaanuaril liitus LHV Pangaga majandusanalüütik Kristo Aab, kes hakkab LHV tarvis analüüsima makromajandust.
Kristo Aab
Foto: Anu Hammer

Kristo Aab hakkab analüüsima Eesti ja maailma majandust toetades sellega LHV äritegevust ning kujundades LHV arvamust makromajanduslikel teemadel. Majandusanalüütiku poolne sisend saab olema LHV prognooside ja analüüside aluseks. „Kvaliteetne makromajanduse alane teadmine aitab parandada LHV otsuste põhjalikkust ning võimaldab õigeaegselt märgata majanduses toimuvaid muutusi ja nendele paremini reageerida,“ kommenteeris LHV Panga juhatuse esimees Erki Kilu. „Samuti võimaldab Kristo liitumine meie meeskonnaga võtta LHV-l aktiivsemalt sõna makromajanduse teemadel. Seni oleme avalikult rääkinud kaasa rohkem finantsturge ja ettevõtteid puudutavatel teemadel,“ ütles Kilu.

Kristo Aabi sõnul on Eesti majanduses hetkel huvitavad ajad, milles roll ka LHV-l. „Mitte kunagi varem ei ole Eesti majandus kasvanud nii pikka aega järjest. Samas on õhus tunda järjest rohkem närvilisust. Ettevõtjad ei leia enam piisavalt vajaliku kvalifikatsiooniga tööjõudu ning peavad taas õppima kasvama läbi efektiivsuse tõusu. Valitsus on muutunud ettearvamatumaks ja eesseisvad valimised nii Eestis kui ka Euroopa Parlamendis võivad tuua kaasa ootamatuid lahendusi kõikide huvigruppide jaoks,“ kommenteeris Aab.

Enne LHV-sse tööle asumist töötas Kristo Aab ökonomistina Eesti Pangas. Enam kui seitsme aasta jooksul on ta analüüsinud nii välismajandust kui ka Eesti majanduse erinevaid tahkusid, puutudes tihedalt kokku ka keskpangale omaste rahapoliitiliste teemadega.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077