Autor: Finantsuudised.ee • 17. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Makselink kiirendab arve maksmist ja laekumist

Jäätmekäitlusettevõte Ragn-Sells hakkas kasutama Fiteki makselinki, millega pakutakse klientidele võimalust maksta arve kiirelt ja mugavamalt otse e-posti kaaskirjast.
Makselink on pankade pangalingiga seotud lahendus, mis lubab saajal tasuda arvete eest koheselt internetipangas eeltäidetud maksekorraldusega.
Foto: shutterstock.com

Ragn-Sellsi finantskontroller Valdur Vingisaar ütleb, et umbes 60% Ragn–Sellsi jaeklientidest maksavad arveid käsitsi, mitte ei kasuta püsikorraldust. „Oleme kuuarvete juures „maksa kohe“ makselingi võimalust kasutanud 3 kuud. Kui esimesel kuul tehti üle 3000 makse, siis jaanuari keskpaigaks suurenes maksete arv kordades ja ületas 7000. Meie hinnangul on PDF-arvelt andmete internetipanka kopeerimine klientidele tülikas ning me soovisime muuta nende elu lihtsamaks. E-poodides on makselinkide kasutamine tavapärane, sellest inspireeritult hakkasime mõtlema, kas saame sarnase lahenduse luua ka igakuiste e-mailile laekuvate arvete juurde. Eesmärk ei olnud niivõrd rahavoogude parandamine, kuivõrd hea kasutajakogemuse pakkumine.”

Fiteki tootejuht Adina Rooba selgitab makselingi toimimist: „Arve tasumine käib e-maili avamisel ainult mõne hiireklikiga – valitakse pank, autentitakse, kinnitatakse makse. Arve saaja ja panga vaheline side on turvaliselt kaitstud ning kõrvalistel isikutel puudub ligipääs edastatavale infole.” Kogu tegevus on väga efektiivne ja võtab Rooba kinnitusel aega mõne minuti. Makselinki saab rakendada e-posti tekstis, PDF-arvel või ka paberarvel QR-koodiga.

Valdur Vingisaare sõnul on makselingi toimimine väga lihtne ja Ragn-Sellsis imestati, miks seda e-poodide eeskujul varem ei rakendatud. „Varem saatsime, nagu kõik teisedki ettevõtted, tuhandetele klientidele e-postiga lakoonilise kirja, mille manuses oli PDF-arve. Nuputasime, kuidas veel lisaväärtust luua. Jõudsime punkti, et ei lisa ainult pangalinke, vaid disainime kogu arve nullist uuesti. Nüüd on seal lisaks arve infole otsetee iseteenindusele, viited meie blogipostitustele. Tahtsime, et arve oleks lihtne, aga samas põnev.”

Arenduskulu oli Vingisaare kinnitusel väga mõistlik ja kuna mõlemad osapooled olid uudset lahendust luues motiveeritud, siis ideest töötava lahenduseni jõuti väga kiiresti.

Makselingi kasutajad on eelkõige erakliendid, aga 5% ulatuses ka väikefirmad. Ragn-Sellsi klientide koguarvust 90% moodustavad erakliendid.

Fitek kuulub finantstehnoloogia lahendusi pakkuvasse Fitek Gruppi. Fitek Grupp tegutseb Eestis, Lätis, Leedus, Suurbritannias, Slovakkias, Serbias ning Bosnias ja Hertsegoviinas ja ekspordib oma teenuseid 20 riiki. Grupp annab tööd 270 inimesele ja 2018. aasta käive ületab 20 miljonit eurot.

Arve näidis
Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077