Autor: Finantsuudised.ee • 27. veebruar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fiteki müügijuhiks sai Andreas Metsoja

Finantstehnoloogiaettevõtte Fitek müügijuhiks sai Andreas Metsoja. Tema töö on aidata ettevõtetel leida sobiv e-arvelduse lahendus, mis parendaks oluliselt selle ettevõtte protsesse.
Fiteki müügijuht Andreas Metsoja.
Foto: Fitek

Fiteki tegevjuhi Karl-Eric Schneideri sõnul nõudlus e-arve lahenduste järele kasvab. "Meie ostuarvete lahenduse FitekIN kasutajaskond on kasvanud kogu Fitek Grupis hüppeliselt, Eestis on kasutajaid üle 600 ettevõtte. Lisaks leiab sel suvel aset e-arveldust märkimisväärselt hoogustav muudatus, alates 1. juulist tekib riigiga arveldavatel ettevõtetel reaalne vajadus e-arvelduse järele. Riik aktsepteerib oma tarnijailt ainult e-arveid.”

Fiteki müügijuht Andreas Metsoja täpsustas, et tema töös on prioriteet ostuarvete lahenduse FitekIN tutvustamine ja müük, kuna nende lahenduste järgi on turul täna vajadus kõige suurem. "Ma aitan igal ettevõttel leida temale sobiva e-arvelduse lahenduse, mis parendab ettevõtte töökorraldust ja protsesse,” kinnitas ta.

Metsoja hinnangul on viimaste aastatega Eesti ettevõtete teadlikkus e-arvest, mis liigub paberivabalt raamatupidamis- ja majandustarkvarade vahel, märgatavalt kasvanud. Samme üleminekul e-arvetele on aga tehtud veel vähevõitu.

“Kui riik hakkab aktsepteerima e-arvetena ainult XML formaadis arveid, on ta eeskujuks ettevõtetele ostuprotsesside efektiivsemaks muutmisel ning e- arved aitavad toetada äride juhtimist. Väheneb andmete töötlemisele kuluv aeg ja raamatupidaja saab keskenduda sisulistele asjadele. Lisaks saab kasutaja hea ülevaate arvete menetlemisest,” rääkis Metsoja.

Andreas Metsoja on müügi alal töötanud üle kolme aasta, puutudes kokku nii P2P kui ka B2B müügiga kahes täiesti erineva valdkonna ettevõttes.

Fitek kuulub finantstehnoloogia lahendusi pakkuvasse Fitek Gruppi, mis tegutseb Eestis, Lätis, Leedus, Ühendkuningriikides, Slovakkias, Serbias ning Bosnias ja Hertsegoviinas ja ekspordib oma teenuseid 11 riiki. Grupp annab tööd 270 inimesele ja aastakäive ületab 21 miljonit eurot.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077