Autor: Villu Zirnask • 30. mai 2019

Millal sekkuda äriprotsessi, et ära hoida ebasoovitavat lõpptulemust?

Foto: shutterstock.com
Pealkirjas toodud küsimusele otsib Tartu Ülikoolis kaitsmisele tulevas väitekirjas „Äriprotsessi tulemuste ennustav ja korralduslik seire“ vastust doktorant Irene Teinemaa.

„Viimastel aastatel on eri valdkondades tegutsevad ettevõtted üles näidanud kasvavat huvi masinõppel põhinevate rakenduste kasutusele võtmiseks. Muuhulgas otsitakse võimalusi oma äriprotsesside efektiivsust suurendada, kasutades ennustusmudeleid protsesside jooksvaks seireks. Sellised ennustava protsessiseire meetodid võtavad sisendiks sündmuslogi, mis koosneb hulgast lõpetatud äriprotsessi juhtumite sündmusjadadest, ja kasutavad masinõppe algoritme ennustusmudelite treenimiseks,“ kirjutab Teinemaa töö eestikeelses kokkuvõttes.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077