Villu Zirnask • 20 detsember 2019
Uudised
Ainult tellijale

30. aastapäeva tähistanud rahakäibe aruanne pole ikka veel valmis

Foto: shutterstock.com

Eelmisel aastal möödus 30 aastat rahakäibe aruande muutmisest kohustuslikuks finantsaruandeks USAs. Järgnenud aastatel on rahakäibe aruanne võetud ka paljude teiste maade kohustusliku finantsaruandluse paketti. Aga vaatamata märkimisväärsele ajaloole tekitab aruanne endiselt probleeme, eriti seoses aruandevormi ning tegevuste defineerimise ja klassifitseerimisega.

Vaiva Kiaupaite-Grušniene märgib Tallinna Tehnikaülikoolis kaitstud doktoritöös „Rahakäibe aruande kontseptuaalne mudel: ajalugu, analüüs ja edasine areng“, et USA Finantsarvestuse Standardite Nõukogu (FASB) ja Rahvusvaheline Raamatupidamisstandardite Nõukogu (IASB) on finantsaruannete peamise eesmärgina määratlenud kasutajatele võrreldava, kontrollitava, õigeaegse ja arusaadava teabe esitamise ettevõtte tulevase rahakäibe prognoosimiseks.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile lukus lugudele
 • Ligipääsu Finantsjuhtimise Infolehe PDFidele
 • Finantsjuhtimise Infolehe paberväljaande
 • kord nädalas ilmuva finantsuudised.ee uudiskirja
 • Jaga lugu:
  FINANTSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad finantsteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

  Finantsuudised.ee toetajad:

  Bret Metsküla
  Bret MetskülaFinantsuudised.ee juhtTel: 58 117 860
  Kaspar Kitsing
  Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: 569 549 79