Autor: Villu Zirnask • 20. detsember 2019

30. aastapäeva tähistanud rahakäibe aruanne pole ikka veel valmis

Foto: shutterstock.com
Eelmisel aastal möödus 30 aastat rahakäibe aruande muutmisest kohustuslikuks finantsaruandeks USAs. Järgnenud aastatel on rahakäibe aruanne võetud ka paljude teiste maade kohustusliku finantsaruandluse paketti. Aga vaatamata märkimisväärsele ajaloole tekitab aruanne endiselt probleeme, eriti seoses aruandevormi ning tegevuste defineerimise ja klassifitseerimisega.

Vaiva Kiaupaite-Grušniene märgib Tallinna Tehnikaülikoolis kaitstud doktoritöös „Rahakäibe aruande kontseptuaalne mudel: ajalugu, analüüs ja edasine areng“, et USA Finantsarvestuse Standardite Nõukogu (FASB) ja Rahvusvaheline Raamatupidamisstandardite Nõukogu (IASB) on finantsaruannete peamise eesmärgina määratlenud kasutajatele võrreldava, kontrollitava, õigeaegse ja arusaadava teabe esitamise ettevõtte tulevase rahakäibe prognoosimiseks.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077