Villu Zirnask • 16 jaanuar 2020
Uudised
Ainult tellijale

Kus tekib tootmises enamik praaki?

Foto: shutterstock.com

Enamik praaki tekib tootmiseelsetest sisemistest protsessidest, leidis Lauri Antalainen mullu Tallinna Tehnikaülikooli infotehnoloogia teaduskonnas kaitstud magistritöös „Äriprotsesside arendamine tootmisteenust pakkuvas ettevõtte: sobiva metoodika leidmine ja rakendamine“.

Anatalaineni järeldus põhineb 2008. aastal asutatud metallitöötlusettevõtte TORM Metall OÜ uurimisel. „Kuue aastaga on töötajate arv kümnekordistunud ning sellest tulenevalt on oluliselt muutunud ka ettevõtte struktuur ja töökorraldus,“ kirjeldab Antalainen ettevõtte ajalugu ja olukorda. „Ettevõtte kiire arengu tingimustes on ad hoc välja kujunenud või välja kujundatud protsessid ja töömeetodid muutunud ebaoptimaalseteks ning ei võimalda kasvanud tootmismahtude ja lisandunud juhtimistasandi tingimustes viia ettevõtte põhiprotsessi ellu optimaalseimal viisil.“

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • ligipääsu kõigile lukus lugudele
 • kord nädalas ilmuva finantsuudised.ee uudiskirja
 • ligipääsu Finantsjuhtimise Infolehe PDFidele
 • Äripäeva Infopanga hõbepaketi
 • parimad pakkumised finantskoolitustele
 • Jaga lugu:
  FINANTSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad finantsteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

  Finantsuudised.ee toetajad:

  Bret Metsküla
  Bret MetskülaFinantsuudised.ee juhtTel: 58 117 860
  Rain Jüristo
  Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077