Autor: Villu Zirnask • 3. märts 2020

Kellele veel võimaldada töötuskindlustushüvitist?

Tööturg on muutunud, ettevõtluse ja nn traditsioonilise töö piirid on hägustunud ning on küsitav, kas iseendale töö andjate välistamine töötuskindlustussüsteemist on endiselt põhjendatud, kirjutatakse sotsiaalministeeriumis valminud töötuskindlustuse muutmise väljatöötamiskavatsuses. Samuti kaalutakse töötavate vanaduspensionäride hõlmamist töötuskindlustusega.
Foto: shutterstock.com

Töötuskindlustussüsteemi loomisel 2002. aastal ei hõlmatud iseendale töö andjaid põhjendusel, et näiteks FIEde puhul tekib skeemi kuritarvitamise oht ja võimalikke manipulatsioone poleks võimalik kontrollisüsteemiga ohjeldada. Iseendale töö andjaid ei ole töötuskindlustussüsteemis ka põhjendusega, et töötuskindlustussüsteem ei peaks katma ettevõtlusriski.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liina LeitenTeabekeskuse arendusjuhtTel: 51 84 004
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077