Uudised
Ainult tellijale

Kellele veel võimaldada töötuskindlustushüvitist?

Tööturg on muutunud, ettevõtluse ja nn traditsioonilise töö piirid on hägustunud ning on küsitav, kas iseendale töö andjate välistamine töötuskindlustussüsteemist on endiselt põhjendatud, kirjutatakse sotsiaalministeeriumis valminud töötuskindlustuse muutmise väljatöötamiskavatsuses. Samuti kaalutakse töötavate vanaduspensionäride hõlmamist töötuskindlustusega.

Foto: shutterstock.com

Töötuskindlustussüsteemi loomisel 2002. aastal ei hõlmatud iseendale töö andjaid põhjendusel, et näiteks FIEde puhul tekib skeemi kuritarvitamise oht ja võimalikke manipulatsioone poleks võimalik kontrollisüsteemiga ohjeldada. Iseendale töö andjaid ei ole töötuskindlustussüsteemis ka põhjendusega, et töötuskindlustussüsteem ei peaks katma ettevõtlusriski.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile lukus lugudele
 • Ligipääsu Finantsjuhtimise Infolehe PDFidele
 • Finantsjuhtimise Infolehe paberväljaande
 • kord nädalas ilmuva finantsuudised.ee uudiskirja
 • Jaga lugu:
  FINANTSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad finantsteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

  Finantsuudised.ee toetajad:

  Bret Metsküla
  Bret MetskülaFinantsuudised.ee juhtTel: 58 117 860
  Kaspar Kitsing
  Kaspar KitsingReklaamimüügi projektijuhtTel: 569 549 79