Autor: Villu Zirnask • 3. märts 2020
Ainult tellijatele

Kellele veel võimaldada töötuskindlustushüvitist?

Tööturg on muutunud, ettevõtluse ja nn traditsioonilise töö piirid on hägustunud ning on küsitav, kas iseendale töö andjate välistamine töötuskindlustussüsteemist on endiselt põhjendatud, kirjutatakse sotsiaalministeeriumis valminud töötuskindlustuse muutmise väljatöötamiskavatsuses. Samuti kaalutakse töötavate vanaduspensionäride hõlmamist töötuskindlustusega.

Autor: shutterstock.com

Töötuskindlustussüsteemi loomisel 2002. aastal ei hõlmatud iseendale töö andjaid põhjendusel, et näiteks FIEde puhul tekib skeemi kuritarvitamise oht ja võimalikke manipulatsioone poleks võimalik kontrollisüsteemiga ohjeldada. Iseendale töö andjaid ei ole töötuskindlustussüsteemis ka põhjendusega, et töötuskindlustussüsteem ei peaks katma ettevõtlusriski.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Finantsuudised.ee toetajad:
Daisy PelloFinantsuudised.ee juhtTel: 6670405
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077