Autor: Finantsuudised.ee • 12. märts 2020

LHV võimaldab ettevõtetest laenuklientidele vajadusel maksepuhkust

Seoses koroonaviiruse võimaliku mõjuga majandusele on LHV Pank otsustanud võimaldada koroonaviirusest mõjutatud ettevõtetest laenuklientidele soovi korral kuni kuue kuu pikkust maksepuhkust.

LHV Panga juhatuse liikme ja ettevõtete panganduse juhi Indrek Nuume sõnul on maksepuhkuse eesmärk anda viirusest mõjutatud ettevõtetele aega muutustega kohanemiseks. „Viirusest mõjutatud Eesti ettevõtted peavad praegu keskenduma oma klientide ja müügituludega seotud muutuste juhtimisele. Tegemist on ennetava meetmega. LHV krediidiportfell püsib jätkuvalt tugevana, kuid ilmselt võib prognoosida, et teatud sektorite ettevõtted, nagu hotellid, transpordiettevõtted või Hiina tarnetega seotud tööstusettevõtted, on täna keerulisemate valikute ees. Soovime, et nende raskete otsuste tegemisel, ei tunneks ettevõtjad liigset survet pangakohustuste poolt,“ kommenteeris Nuume.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077