Uudised
Ainult tellijale

Saneerimisega saab vältida ettevõtte pankrotti, kuid see eeldab koostööd võlausaldajatega

Vasakult Ann Tarkin ja Ksenia Kravtšenko advokaadibüroost KPMG Law  

Kuigi Vabariigi Valitsuse 12. märtsil välja kuulutatud eriolukord peaks esialgse korralduse kohaselt kestma 1. maini 2020, siis ei ole välistatud, et eriolukorda pikendatakse ning sellest tulenevad piirangud kehtivad pikema aja jooksul. Ettevõtted, kes on sattunud ajutistesse raskustesse või pidanud eriolukorra lõpuni uksed sulgema, peavad vastu võtma raskeid otsuseid, et tagada ettevõtte jätkusuutlikkus nii eriolukorra ajal kui ka pärast selle lõppu.

Juriidilisele isikule, kes on sattunud ajutistesse makseraskustesse, võib lisaks muudele meetmetele (palkade vähendamine, töötajate koondamine, riigiabi jne) abiks olla saneerimine. Saneerimise käigus saab rakendada abinõusid, mis aitavad ettevõttel ületada makseraskusi, parandada kasumlikkust ja tagada ettevõtte jätkusuutlik majandamine. Muuhulgas on saneerimise käigus võimalik vajadusel nõudeid ümber kujundada – sh pikendada kohustuse täitmise tähtaega, ajatada makseid, vähendada võlasummat või isegi asendada kohustuse täitmist juriidilise isiku osa või aktsiatega.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • ligipääsu kõigile lukus lugudele
 • kord nädalas ilmuva finantsuudised.ee uudiskirja
 • ligipääsu Finantsjuhtimise Infolehe PDFidele
 • Äripäeva Infopanga hõbepaketi
 • parimad pakkumised finantskoolitustele
 • Jaga lugu:
  Seotud lood
  FINANTSUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad finantsteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

  Finantsuudised.ee toetajad:

  Bret Metsküla
  Bret MetskülaFinantsuudised.ee juhtTel: 58 117 860
  Rain Jüristo
  Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077