Autor: Finantsuudised.ee • 20. mai 2020

Uuring: väikesed ja keskmised ettevõtted ootavad rängemat hoopi kui masu ajal

Luminori tellitud uuringu järgi pelgavad Balti riikide väikesed ja keskmise suurusega ettevõtted, et koroonaviiruses tingitud majanduslangus võib olla suurem kui 2008. aastal. Sealjuures on 87% Eesti ettevõtetest kõik selle aasta laienemisplaanid edasi lükanud.
Foto: shutterstock.com

Aprilli lõpus läbiviidud uuringu järgi usuvad 65% kolme Balti riigi väikeettevõtetest, et sel aastal inimeste palgad vähenevad. Samas on nende arusaam koroonaviiruse mõjust ärile erinev. Eesti ja Läti ettevõtted on seisukohal, et neid mõjutas rohkem maailmamajanduse ebakindlus – nii arvas 47% Eesti ja 40% Läti ettevõtetest. Samas Leedu ettevõtetest oli sellisel seisukohal vaid 17%. Teisalt 35% Leedu väikeettevõtetest näeb suurimat rolli äritegevuse peatamisel karantiini tõttu. Eestis oli samal arvamusel 24% ja Lätis 16% väikeettevõtjatest.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077