Autor: Villu Zirnask • 30. mai 2020

Pankrotimeistrid, värisege? Valitsus kavatseb luua maksejõuetuse teenistuse

Valitsus andis heakskiidu pankrotiseaduse muutmise eelnõule, mille jõustumise korral luuakse konkurentsiameti juurde maksejõuetuse teenistus, korraldatakse ümber pankrotihalduri tasu süsteem ning nõuete kaitsmise ja tunnustamise süsteem, koondatakse maksejõuetusasjad spetsialiseerunud kohtutesse ja tehakse muidki muudatusi maksejõuetuse menetlemise korraldusse.

Maksejõuetuse lahendamine on Eesti ärikeskkonna pikaaegne häbiplekk. Maailmapanga 2019. aasta Doing Businessi raporti kohaselt, mis põhineb 2018. aasta alguse andmetel, saadakse Eestis pankrotimenetluses tagasi keskmiselt 40,7 senti ühe euro kohta, samal ajal kui Soomes 88,3. OECD keskmine on 71,2 senti euro kohta. Kui kokkuvõttes on Eesti Doing Businessi edetabelis 18. kohal, siis maksejõuetuse lahendamise regulatsiooni ja tulemuste poolest alles 54. kohal.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077