Autor: Finantsuudised.ee • 3. juuni 2020

Uuring: enamik inimesi plaanib pensionimakseid jätkata

Foto: shutterstock.com
Hoolimata valitsuse plaanist aasta lõpus peatada ajutiselt riigi sissemaksed teise pensionisambasse, soovib rohkem kui kaks kolmandikku ehk 68% inimestest oma sissemakseid sellegipoolest jätkata, selgus Luminori pensioniteemalisest uuringust.

Luminori Baltikumi pensioniüksuse juhi Rasmus Pikkani sõnul näitavad tulemused, et paljud inimesed mõistavad oma rolli pensioniks kogumisel. „Mida vähem panustab pensionisse riik, seda suuremaks muutub inimeste isiklik vastutus oma tuleviku kindlustamisel. Ainult ühele pensionisambale toetumine ei ole paraku jätkusuutlik, sest töötava elanikkonna hulk kahaneb ning pensionäride hulk kasvab. Hea on näha, et inimesed jätkuvalt mõistavad, kui oluline on ise koguda,“ kommenteeris Pikkani.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077