Autor: Villu Zirnask • 11. jaanuar 2021

Uuring: põllumajandusettevõtted ei taju e-arvetes piisavalt lisandväärtust

Põllumajandusettevõtete infosüsteemid on valmis elektrooniliste arvete vahetamiseks ja e arvetes tajutakse kulude kokkuhoidu, kuid pigem suurema arvemahu korral. Paljudes põllumajandusettevõtetes aga on arvete maht väike, mille tulemusena ei tajuta e arvetes piisavalt lisandväärtust, kirjutab Anne-Ly Jõesaar mullu Maaülikoolis kaitstud magistritöös „E arvete kasutamist mõjutavad tegurid Eesti põllumajandusettevõtete näitel“.
Foto: Pixabay

Paljude uuringus osalenute – nendeks olid valdavalt mikroettevõtjad – arvates on neil seoses e arvete kasutamisega rohkem kulutusi: lisandunud ajakulu ja operaatorteenuse hind. Vastanud tõid välja, et ettevõtte vähene tehnoloogiline valmidus sunnib neid e arvete väljastamisel kasutama korraga mitut lahendust (nt ettevõtte majandustarkvara ja arvehaldusportaali), mis on ajamahukas ega motiveeri e arveid kasutama.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077